bahan-bahab
Roti - aku pakai roti gardenia
Margerin atau butter
bahan untuk diletakkan di tengah-tengah roti, apa yang ada kat rumah la
(peanut butter, jem, madu, cheese, susah-susah gula pun boleh)
Cara-cara
1. Sediakan pan untuk membakar roti, jangan pasang api dulu nanti panas
2. Sapu roti dengan butter / margerin, letakkan bahagian yang disapu magerin tu atas pan (maknanya bahagian yang ada margerin tu di bawah) - maknanya kita bakar bahagian yang ada margerin
3. Sapukan apa-apa di atas roti yang atas pan tadi (madu, peanut butter, jem)
4. Ambil roti ke dua, sapukan margerin, lapikkan atas roti di atas pan tadi dengan bahagian margerin di atas
5. kalau nak banyak aturlah roti atas pan setakat pan boleh muat la
6. pasang api- jangan besar sangat nanti hangus pulak
7. bila bahagian bawah roti tu dah masak atau garing terbalikkan
8. bila kedua-dua bahagian roti tu masak atau garing, angkat dan hidangkan panas-panas
No comments:
Post a Comment