Dari my dapur

air (2) asam pedas (2) ayam (8) bendi (1) briyani (1) bubur (2) daging (3) dendeng (1) durian (1) ikan (11) ikan patin tempoyak (1) kacang buncis (1) kacang panjang (1) kangkung (1) kari (1) kentang (1) kerepek (1) ketam (1) kopitiam (2) kudapan (1) kueh (1) lemon (1) makan luar (4) masak lemak (2) mcdonald (1) mee (2) minum petang (1) minuman (1) nasi (2) nasi ayam (1) nasi goreng (2) nasi kandar (1) nasi tomato (1) nenas (1) pajeri terung (1) pak su (1) pegaga (1) pizza (1) popiah (1) pulut (1) puri (1) rojak (1) roti (4) salad (1) sambal (4) sarapan (1) sardin (1) sayur (5) snek (1) sotong (2) sup (2) telur (2) tempoyak (1) tomyam (1) udang (8) yogurt (1)

Tuesday, October 4, 2011

Bertemu kembali




yaaa ampunnnn dah bersawang dah blog kita ni... punyalah lama tak bertengok, mula dari puasa hari tu sampai lah dah nak raya haji ni ha baru kita jumpa balik. Bukannya kita dah tak masak, masak tetap masak tapi memang sibukkkk sangat sampai tak sempat nak berblog. Cerita sebenarnya masa bulan puasa hari tu kita tak masak sangat kita order pakai mangkut tingkat je.. jadi tak ada benda nak kongsi pasal masak-masak ni. Tiba-tiba lepas raya sibuk pulak ngan rumah terbuka jadi macam tak masak jugak.. bila dah habis raya ni insyaallah kita akan aktif balik, nanti kita akan uploadkan balik ya kita punya resipi bodo-bodo tu,,, soryy mr blogger... nanti kita bronline lagi ya...

Pembuka kata

aku terpanggil untuk mewujudkan blog ni adalah untuk berkongsi tentang apa yang aku fikirkan setiap hari. Setiap hari aku akan fikir, "nak masak apa hari ni ya???" persoalan yang sentiasa berada di fikiran apa bila nak balik kerja, persoalan seorang isteri dan ibu. Masakan apa yang digemari oleh anak-anak dan suami. Aku rasa lebih baik aku masukkan ke dalam blog, apa yang aku masak semalam, aku akan masukkan hari ni, dengan resipinya sekali, manalah tahu pengalaman apa yang aku masak ni dapat manfaat untuk orang yang membaca blog ni. Sebenarnya aku tak pandai masak, cuma try and error je, belajar dengan mak mertua dan cuba-cuba resipi dari blogger lain dan website masak-masak lain
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...