Dari my dapur

air (2) asam pedas (2) ayam (8) bendi (1) briyani (1) bubur (2) daging (3) dendeng (1) durian (1) ikan (11) ikan patin tempoyak (1) kacang buncis (1) kacang panjang (1) kangkung (1) kari (1) kentang (1) kerepek (1) ketam (1) kopitiam (2) kudapan (1) kueh (1) lemon (1) makan luar (4) masak lemak (2) mcdonald (1) mee (2) minum petang (1) minuman (1) nasi (2) nasi ayam (1) nasi goreng (2) nasi kandar (1) nasi tomato (1) nenas (1) pajeri terung (1) pak su (1) pegaga (1) pizza (1) popiah (1) pulut (1) puri (1) rojak (1) roti (4) salad (1) sambal (4) sarapan (1) sardin (1) sayur (5) snek (1) sotong (2) sup (2) telur (2) tempoyak (1) tomyam (1) udang (8) yogurt (1)

Tuesday, January 10, 2012

Jalan-jalan cari makan (Kuantan)

Salam sejahtera... dah lama tak berjumpa di dalam blog makan apa ni, maklumlah tersangat sibuk sangat... sampaikan nak update blog pun tak sempat, sebenarnya bukan tak ada aktiviti masak ni, ada tapi kadang kala tu benda yang sama je masak dan ada tu dah masak tapi terlupa nak snap gambar daaa melepas...

ok untu entry hari ni nak promote sket tempat yang kita orang tak pernah miss kalau ke Kuantan, ni haa kedai dia Pak Su, tepi laut memang selesa dan nyaman. Kedai ni kepunyaan orang cina tapi semuanya sea food, memang ramai orang makan kat sini, meh tengok apa yang kita orang makan ni, - ikan siakap stim, butter prawn, lobster goreng nestum, ketam goreng pedas, sup sayur
Ini papan tanda kedai dia ini bil nya, perhhh pereh aku, makan tak ingat


Pembuka kata

aku terpanggil untuk mewujudkan blog ni adalah untuk berkongsi tentang apa yang aku fikirkan setiap hari. Setiap hari aku akan fikir, "nak masak apa hari ni ya???" persoalan yang sentiasa berada di fikiran apa bila nak balik kerja, persoalan seorang isteri dan ibu. Masakan apa yang digemari oleh anak-anak dan suami. Aku rasa lebih baik aku masukkan ke dalam blog, apa yang aku masak semalam, aku akan masukkan hari ni, dengan resipinya sekali, manalah tahu pengalaman apa yang aku masak ni dapat manfaat untuk orang yang membaca blog ni. Sebenarnya aku tak pandai masak, cuma try and error je, belajar dengan mak mertua dan cuba-cuba resipi dari blogger lain dan website masak-masak lain
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...